6 år på Valtech - från Talang till konsult med Felicia Joneby

februari 03, 2021

Den här veckan vill vi lyfta Felicia Joneby, Jonas Karlsson och Martin Larsson till rampljuset, tre otroligt uppskattade Valtechare och i veckan firar dom 6 år på Valtech!

De började alla tre på samma dag i vårt talangprogram våren 2015. Nu gör nio nya förväntansfulla talanger sin första vecka på Valtechs talangprogram och vi hoppas att om 6 år kunna skriva en artikel om deras framgångar. Dagens huvudperson är Felicia Joneby, frontend utvecklare på Valtech.

Kommer du ihåg din första dag på Valtech? Hur kändes det, var du nervös?

Jag minns att jag var nervös, jag kände ingen och det var mitt första riktiga heltidsjobb och jag hade aldrig ens använt git. Vi välkomnades på kontoret med iordninggjorda platser och alla jag mötte var så trevliga och hjälpsamma så nervositeten var bortblåst!

Hur kommer det sig att du valde att börja på Valtech?

Som den nervösa person jag är, var jag lite orolig för övergången från (den väldigt teoretiska) högskolan till det mer praktiska arbetslivet och sökte efter ett traineeprogram som kunde täcka det gapet. Jag kände till några tidigareårsstudenter som jobbade här och hade bara hört gott om stället och alla människor. Jag gillade blandningen av kompetenser och att det inte bara var ”resurskonsulting” utan mer strävan efter team. Jag letade också efter någonstans att göra mitt exjobb och gillade idén att man blev en del av företaget först, och sen började skriva på uppsatsen.

Vilka är dina topp tre roligaste minnen på Valtech?

Oj ja det är ju mycket, men det som sticker ut mest är Ibiza med hela företaget och talangresan efter avslutat talangprogram som gick till Paris. Mitt starkaste minne från Ibiza är när alla klädde ut sig till hippies och körde runt i gamla Folka-bilar, vår VD Ulf klädde verkligen som hippie och chaufför! Sen så klart alla fantastiska sommar och julfester på kontoret med olika roliga teman, tror inte jag har missat en enda? Så lyxigt att ha så roliga kollegor!

Vad har varit svårast/mest utmanande?

Att tro på mig själv? Hinna göra allt man vill göra? Så mycket roliga initativ på Valtech. Det händer så mycket inom frontend att det svårt att hänga med i allt, men mitt motto är att jag har lärt mig att lära, så jag kan lära mig vad som helst!

På vilket sätt har du utvecklats under dessa år?

Framförallt känner jag mig tryggare i min roll, har ju hunnit vara med om en del i alla fall. Alla har alltid sagt det men nu börjar jag känna att det stämmer: att allt löser sig. Och det finns alltid någon på Valtech man kan vända sig till för att få ett bollplank och hjälp. Samarbete med olika människor under olika förutsättningar, det gäller ju allt i arbetslivet!

Berätta om uppdraget som du sitter på nu. Hur kan en dag se ut?

Sen lite mer än ett år tillbaka jobbar jag i projekt för en kund som heter Invidem som är ett företag startat av de fem nordiska storbankrna. Där vi idag är 9 valtechare (art director, ux designer, projektledare, frontendutvecklare) i ett större team med kunden. Enkelt sammanfattat så bygger vi en portal för företagskunder som vill bli eller redan är kunder hos banken där de ska fylla i massa information om sitt företag så att banken bl.a kan förhindra pengatvätt.

Varje morgon inleds med en standup i 15 min där varje person i teamet berättar vad de gjorde igår, om de har några hinder och vad den ska göra idag. Nu för tiden är vi ca 13 personer med på dem så det gäller att hålla sig kort och koncis vilket kan vara en utmaning. Sen kanske jag går igenom någon annans kod och lämnar kommentarer på den eller går igenom kommentarer. Vi jobbar i 2 veckors sprintar så varannan vecka har vi planeringsmöten och demos där vi visar kunden vad vi har gjort.

Annars så kanske jag kodar lite själv eller har möte om någon ny design som designerna vill få feedback på. Sen Corona kom så jobbar alla hemifrån men innan dess satt vi från Valtech tillsammans på myntet.

Tack Felicia för att du ville dela med dig om dina klokskaper och resan du har gjort hittills på Valtech!

Vill du också jobba med Felicia och snacka frontend-kod? Kika in på vår karriärsida här för att se våra lediga tjänster.

Har vi sått ett litet frö?

Är du en innovativ, framåttänkande person som vill växa med oss? Vi letar efter såna som dig.
Se våra lediga tjänster

Kontakta Oss

Let's reinvent the future