Kontakta oss

"Det är lätt att utvecklas i de uppdrag jag jobbar i”

september 30, 2022

Malin är produktdesignern som sadlade om till UX för att hon tyckte det var spännande med digital design.

Från UX-området gick Malin successivt över till Service Design då hon tyckte det var mer spännande med strategiska frågor och helhetsperspektiv. Jag träffade Malin över ett teams-möte för att kolla läget och vad hon gör just nu.

Hej Malin! Du har varit på Valtech ett tag nu, 5 år, vad är det som gör att du trivs?

Gemenskapen är en sak som står ut för mig. Varje gång jag är på Valtech och träffar alla härliga människor slås jag av alla trevliga kollegor. Valtech som företag som bryr sig om personen. Det har varit och är en jätteviktig faktor för mig.

Vad är det du gillar med Valtech’s kultur?

Öppenheten, den härliga stämningen här och man lyssnar in varandra. Jag känner att jag är bland ett gäng vänner. Det finns även ett gehör för nya idéer och perspektiv. Jag har till exempel länge sökt efter sätt att få in hållbarhetsperspektivet i mitt arbete och min chef har varit lyhörd och initiativrik, så nu är jag del i Valtech’s satsning inom cirkulär ekonomi. Det har varit viktigt för mig. Det är väldigt roligt att få möjligheten att få lära sig nytt och växa inom de områden som ligger en närmast om hjärtat.

Vad lockade hit dig?

Det goda ryktet! Jag hade alltid hört gott om Valtech och blev kontaktad av en rekryterare via Linkedin. Jag kom på intervju och sen flöt allt på. Jag träffade väldigt trevliga kollegor på vägen och blev imponerad av att hastigheten i rekryteringsprocessen kunde anpassas efter mina behov.

Finns det någon lärdom eller insikt du vill dela med dig av?

Under den tid jag har varit här har det blivit ännu tydligare för mig med vikten av en härlig gemenskap och trevliga kollegor. Att mötas informellt på fikor, promenader, lunch-workshops och dela glädje och inspiration med varandra. Det känns så fint.

Vad är ditt bästa minne?

Det jag först kommer att tänka på är pepparkakshustävlingen. Jag och några kollegor som jag knappt kände då samlades hemma hos mig och byggde pepparkakshus fram till småtimmarna. Det satte verkligen guldkant på tillvaron och vi lärde känna varandra på ett annat sätt.

Vilka uppdrag jobbar du med?

Just nu jobbar jag med NCC där jag leder kartläggningen av användarresan för klimatberäkning och klimatdeklaration för konstruktionsprojekt. Arbetet syftar till att kontextualisera krav, tydliggöra prioriterade områden för utveckling och stödja verksamhetens förändringsledning och implementering. Tidigare jobbade jag med SVT-play appen, jag har också jobbat på Arbetsförmedlingen som service designer och gjort förstudier för Cancerfonden.

Hur har du utvecklats sen du kom hit?

Det är lätt att utvecklas i de uppdrag jag jobbar i, både tack vare uppdragen i sig och genom samarbete med duktiga kollegor. Tack vare stöd och backup från Valtech-kollegor känner jag mig idag ännu mer trygg i min roll. Det finns så mycket kunskap inom olika områden på Valtech och jag upplever att alla ställer upp och hjälper till när man har frågor och behöver bollplank.

Var är du när du jobbar?

Det har varierat de senaste åren. Det blir oftast några dagar hos kunden och resten på Valtechs kontor eller hemma. Det varierar lite från vecka till vecka.   

 

Vill du också jobba tillsammans med Malin? Kika in våra lediga tjänster! Vi söker just nu bland annat Service Designers och UX-Designers. 

 

Har vi sått ett litet frö?

Är du en innovativ, framåttänkande person som vill växa med oss? Vi letar efter såna som dig.
Se våra lediga tjänster

Kontakta oss

Let's reinvent the future