Kontakta oss

”Jag vill vara nära tekniken, men också nära användarna"

april 20, 2022

Viktor Paulsson är technical director i Valtechs business transformation-team. Här delar han med sig av tankar om spelbranschen, utmaningar med digitaliseringen, och hur man kan tackla dessa utmaningar med business transformation.

Hej Viktor! Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Okej, jag har fru och två barn, bor i Bromma. Började på Valtech för drygt ett år sedan, då jag kom in som första konsult i business transformation-teamet. Innan dess har jag jobbat i 15 år med systemutveckling och programmering. De senaste 10 åren har jag jobbat mycket med spelbranschen. Precis innan jag kom till Valtech jobbade jag till exempel som CTO och VD för William Hill Gametek AB, vilket är utvecklingsbolaget för Mr Green och William Hill.

Det var jättespännande att jobba i spelbranschen, för man jobbar med transaktionsintensiva system som hanterar folks pengar. Jag brinner för teknik och människor. Jag vill vara nära tekniken, men också nära människorna som använder den.

Att stödja personer i ledande positioner

Du är en del av business transformation-initiativet. Vad är det egentligen?

Det är en helt ny satsning från Valtech, där vi försöker lyfta blicken – från projekten upp till beslutsfattarna. Då kan vi ta interimsroller där vi stödjer personer i C-level-positioner, till exempel VD, CTO och CIO.

Personer i ledande positioner är ofta ganska ensamma. Det har jag själv upplevt. Så det finns ett behov av att kunna bolla med någon utomstående som själv har ställts inför liknande utmaningar. Där finns ett hålrum som vi kan fylla.

Business transformation hjälper företag att vara konkurrenskraftiga

Jag har en känsla av att många ryggar tillbaka när de hör orden ”business transformation” för att det låter så stort och omvälvande?

Ja, men det är också affärskritiskt. De senaste 10 åren har den digitala delen av bolagens verksamhet blivit viktigare och viktigare. För att kunna överleva och vara konkurrenskraftig behöver man anpassa sin verksamhet. Det gäller både produkterna man säljer och sättet man jobbar.

Låt oss ta reservdelar till bilar som ett konkret exempel. För 10 år sedan kunde du fortfarande ha en fysisk katalog, och serviceverkstäderna ringde in sina beställningar till dig. Men idag kan du inte längre ha den typen av försäljning. Det finns massor med konkurrenter som har sina reservdelar på nätet, så att serviceverkstäderna direkt kan se tillgänglighet och lagerstatus, och utan att ens prata med någon så har de den där reservdelen på några timmar.

Det finns väldigt många bolag som har panik för att de inte har hängt med i utvecklingen. De inser att de håller på att förlora hela sin verksamhet. Men då kan vi på Valtech hjälpa till, så att de fortsätter vara konkurrenskraftiga.

Det är viktigt att påpeka att vi inte agerar som klassiska management-konsulter, som kommer in med en färdig mall och säger ”Nu ska vi införa det här, det är lösningen på alla era problem.” Vi vill i stället anpassa oss till den verklighet och de problem som bolaget står inför.

Kan du berätta om något specifikt projekt du har jobbat med på Valtech?

Ja, jag kan berätta lite om mitt jobb med Leeroy, ett bolag som jobbar med att digitalisera restaurangbranschen. Där gick jag in som interims-CTO. Uppdraget gick ut på att se över R&D och utveckling, identifiera problem som måste adresseras direkt, och börja bygga en långsiktig plan.

Sedan identifierade jag ett antal roller som vi direkt behövde få in, hittade personer som uppfyllde kraven och onboardade dem. Jag rekryterade även min ersättare. Det var ett väldigt givande projekt. Jag hann med mycket under en kort tid.

En sista snabb fråga: Varför jobbar du på Valtech?

Jag jobbar på Valtech för att jag gillar människorna och möjligheten att lära mig nya saker från mina kollegor. Dessutom tror jag mycket på vår satsning runt business transformation. Med den kan vi på riktigt hjälpa våra kunder att bli ännu bättre på sin digitala resa.

 

Vill du bli kollega med Viktor och nästan 300 andra Valtechare? Kolla in våra lediga tjänster. Om du inte hittar någon tjänst som passar så kan du skicka in en spontanansökan. Vi hörs!

Har vi sått ett litet frö?

Är du en innovativ, framåttänkande person som vill växa med oss? Vi letar efter såna som dig.
Se våra lediga tjänster

Kontakta oss

Let's reinvent the future